Kytky na talíři 8.4.2024
Jaro je obdobím, kdy se všechno zelená a kvete
Rozkvetlé louky nemusí potěšit jen oko a duši, ale také žaludek, a to nejen ten králičí. Na besedu do kulturně společenského centra přijela 8. dubna paní Jana Vlková, která sama sebe nazývá květožroutkou. Paní Vlková je odbornicí na plané rostliny a také autorkou několika kuchařek, kde v receptech využívá právě tyto rostliny. Dověděli jsme se, že plané rostliny jsou vítaným doplňkem jídelníčku právě na jaře, kdy dokáží posílit imunitu. Dodají tělu vitamíny, minerály a další prospěšné látky. Jejich chutě se rychle mění v závislosti na sezóně, a tak to, co sbíráme na jaře, nemusí být už v létě chutné.
Většina návštěvníků besedy si zajisté rozšířila obzory a možná zařadí do svého jídelníčku něco, co tam dosud nebylo, ale roste někde kolem.
Autor článku: Marie Koutníková
Autor fotografií: Marie Koutníková
Publikováno: 08.04.2024
Aktualizováno: 31.10.2024